Zeliščna polivka z gredljatim lukom, dobro mislijo in kajmakom

Vodilno zelišče: Navadna dobra misel (Origanum vulgare), gredljati luk (Allium carinatum)
Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.

Potrebujemo:

  • 3 cvetoče poganjke dobre misli (sveže ali suhe),
  • 2 socvetji gredljatega luka,
  • pol žlice masla,
  • 2-3 zvrhane žlice kajmaka.

Dobro misel drobno zrežemo. Gredljatemu luku izuščimo zelene brstičke (zelene bunkice, ki so v sredini cveta),  ostale cvetne dele pa drobno zrežemo. Zelišča, maslo in kajmak damo v malo kozico, prižgemo ogenj in pustimo, da zelišča nekaj minut vrejo v maščobi. Nati jih z žlico potresemo, kamor želimo (čez krompir, testenine, solato...)

Priporočamo:

Koledar dogodkov

Ni dogodkov
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2019. Vse pravice pridržane.