Regratova solata z jogurtovim prelivom

Vodilno zelišče: navadni regrat (Taraxacum officinale agg.)
Običajno regrata ne pripravljamo z jogurtovo polivko, a tudi ta neobičajnost se lahko izkaže za povsem okusno.

Potrebujemo (za 1 osebo):

  • - 150 g opranih regratovih listov (Taraxacum officinale agg.),
  • - olivno olje,
  • - 2 stroka česna,
  • - 2 srednje velika krompirja,
  • - vinski kis,
  • - sol,
  • - navadni tekoči jogurt.

 

 
Priprava: Krompirja skuhamo v lupini. Medtem ko se kuhata, regratove liste na deski zrežemo na približno 1,5 cm dolge kose. Dodamo še zrezan česen. Ko se krompirja skuhata, ju olupimo in narežemo na tanke rezine, ki jih še tople primešamo k regratu. Solato še solimo, dodamo malo olivnega olja in malo kisa ter prelijemo s približno pol decilitra tekočega jogurta. Premešamo in ponudimo s kruhom.

To solato lahko jemo tudi v milih zimah, ko je regrat prav tako okusen kot spomladi.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

Ni dogodkov
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2019. Vse pravice pridržane.