Vodilno zelišče: sivka (Lavandula angustifolia)

Kulinarično ustvarjanje s sivko je svojevrsten izziv, kajti njeno prijetno aromo želimo izvabiti s čim manj dodatka grenkobe in trpkosti. Vsak kuhar ima svojo skrivnost in tole je skrivnost primorske kuharice.

Vodilno zelišče: jabolka (Malus domesticus), klinčki (Syzygium aromaticum), cimet (Cinnamomum sp.)

Če imate domača jabolka, si lahko pripravite čežano kar iz neolupljenih jabolk in brez sladkorja. Okus ne bo praktično nič zaostajal, vi pa boste svoj obrok obogatili z vlakninami.

Vodilno zelišče: Navadna leska (Corylus avellana)

Tile njoki so nekoliko drugačni in lahko popestrijo našo kuhinjo. Moke iz leskovih mačic dodamo le malo in testo nam bo obarvala zelo temno, okusa pa ne bo skoraj nič spremenila.

Stran 1 od 2

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2019. Vse pravice pridržane.