v Zavodu Divji vrt se ukvarjamo z izobraževanji o naših divjih rastlinah in z zeliščarstvom. Velik poudarek je na uporabnosti rastlin, ki vam jih skušamo približati s teorijo, predvsem pa prakso. Odpeljemo vas na čudovite izlete, kjer vam v naravi pokažemo rastline - užitne, zdravilne, strupene in jih tudi preizkusimo. Pripravimo vam predavanja z odlično degustacijo in delavnice, na katerih izdelujemo pripravke za domačo lekarno. Z veseljem organiziramo tudi nepozabni teambuilding v naravi. Z našimi izdelki izobražujemo vse od malih nog naprej do visoke starosti - to so naše igrice Spomin, knjiga Zeliščar na sprehodu in portal Zeliščni raj, na katerem se pravkar nahajate. :)

Zavod za uporabno botaniko Divji vrt

Zoisova 17, 4000 Kranj

040-566-177 (Andreja)

Domača stran

Naši izdelki so:

  • igra SPOMIN ZA MLADE POZNAVALCE RASTLIN - užitne divje rastline


Igra se na prav poseben način, saj morajo otroci v paru kombinirati npr. cvet in plod rastline (primer jagodnjak). Otroci zelo uživajo v igrici, malčki zlagajo kartončke v škatlice in tudi otroci pred petim letom znajo že poiskati prave pare. Po petem letu pa je igrica bum in noro uživajo, sploh če se kartončki kombinirajo še s tistimi od spomina - Žuželke (opisan spodaj). Poleg čudovitih kartic, narisanih v akvarelu, dobite tudi navodila, v katerih so rastline na kratko opisane, za vsako vrsto pa je zraven še recept za uporabo v kulinariki. Igrico lahko naročite tukaj - klik. Igrico imamo tudi v angleškem jeziku - primerna je kot darilo za poslovne partnerje (tudi oni imajo otroke) ali prijatelje iz tujine. Pa tudi za vas in vaše otroke, če želite izpiliti še angleščino - najdete jo tukaj.
 

  • igra SPOMIN - ŽUŽELKE

Če je vaš malček navdušen nad mrgolaznijo v naravi, bo ta igrica kot nalašč zanj. Kot pri rastlinah, se igra igra na poseben način, kjer morajo otroci pokombinirati npr. ličinko in odraslo žival ali samca in samico. Otroci zelo uživajo v igrici, malčki zlagajo kartončke v škatlice in tudi otroci pred petim letom znajo že poiskati prave pare. Po petem letu pa je igrica bum in noro uživajo, sploh če se kartončki pokombinirajo še s tistimi od spomina - Užitne divje rastline (opisan zgoraj). Poleg čudovitih kartic, narisanih v akvarelu, dobite tudi navodila, v katerih so žiuželke na kratko opisane, za vsako vrsto pa je zraven še namig za opazovanje. Igrico lahko naročite tukaj - klik.

  • knjiga ZELIŠČAR NA SPREHODU

Čudovita knjiga, v katero radi tudi sami večkrat pogledamo. V njej je predstavljenih 63 naših pogostejših in pomembnejših divjih rastlin, ki se lahko uporabljajo v kulinariki in zdravilstvu. Za vsako rastlino je na enem mestu zbrano vse - od prepoznave, podobnih vrst, uporabe v kulinariki in zdravilstvu, za vsako rastlino pa najdete tudi recepte za praktično uporabo. Knjiga je lepa in primerna tudi kot uporabno darilo. Trenutno je praktično razprodana, na voljo pa so še izvodi z za bralca nepomembno napako (manjkajo sponzorji in CIP zapis), ki ima zato ugodnejšo ceno - 15 eur.

  • DARILNI BONI

Imate sorodnika, prijatelja, znanca, ki ga zanimajo zelišča in vse kar je povezano z naravo? Ob rojstnem dnevu ali posebni priložnosti mu lahko podarite darilni bon v znesku, ki ga določite sami. Z njim si lahko izbere produkte in storitve Divjega vrta po vašem izboru ali po lastni želji.

 

Storitve, ki jih ponujamo:

  • DELAVNICE prepoznave in uporabe rastlin v naravi. Nekatere so v naši režiji, druge izvedemo po vaših željah za izbrano skupino.

  • INDIVIDUALNI OBISKI na vašem domu, kjer skupaj pogledamo, kaj uporabnega raste v vašem okolju, po želji in dogovoru pa lahko skupaj tudi kaj pripravimo (hrano, zdravilni pripravek, predavanje, ...)

  • PREDAVANJA na temo užitnih in zdravilnih divjih rastlin. Na predavanjih lahko vključimo divjo degustacijo ali izdelavo preprostega pripravka.

  • TEAMBUILDINGI v naravi.

  • TEČAJI - Organiziramo zeliščarske tečaje. Enega daljšega v okviru Divjega vrta (35 ur) smo organizirali v letošnjem letu, nameravamo pa ga tudi v prihodnjem letu. Lahko pa tečaje na teme užitnost, zdravilnost in strupenost rastlin izvedemo tudi po naročilu za vašo organizacijo.

  • PORTAL ZELIŠČNI RAJ - prvi slovenski zeliščarski portal (na katerem se pravkar nahajate :)) na katerem bodo zbrani vsi slovenski ponudniki in organizacije, povezane z zeliščarstvom in tudi rastlinami na splošno. Na njem objavljamo tudi zeliščarske vsebine (v obliki člankov in receptov), zeliščarske dogodke in še kaj - vabljeni k ogledu, spremljate nas pa lahko tudi na naši Facebook strani.

 

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.