Čebulni čaj proti prehladu in gripi

Glavna sestavina: čebula (Allium cepa), vrtni timijan (Thymus vulgaris)
Čebula je znana kot naraven antibiotik, ki dviguje odpornost in prečisti telo ...

Potrebujemo:

  • 1,5 čebule,
  • 1 veliko žlico suhega timijana  ali 5-6 vejic svežega,
  • 2 veliki žlici medu.

 

 

Priprava: Čebulo zrežeš v liter vode, segrevaš in pustiš 10 minut vreti. Nato dodaš še timijan in vreš še 3 minute. Potem ogenj ugasneš ter vse skupaj pokrito pustiš ohlajati 20 minut. Nato precediš, po potrebi počakaš še nekaj minut, da se še malo ohladi, in tekočini dodaš 2 žlici medu.

Uporaba: Čaj si nalijemo v termovko in pijemo čez ves dan, dva dni zapored. Po takšni kuri si kot prerojen.

Recept prispevalo: Društvo zeliščarjev Ginko Celje

Zanimivo je, da čaj sploh nima okusa po čebuli.

Komentarji  

+1 #1 Alenka 17:37 17-12-2018
Preverjeno, drži kot pribito
Citat
+1 #2 ta domaci 17:50 17-12-2018
Super, mi ga danes sprobavamo, smo ravno prehlajeni. Smo dodali še malo limoninega soka na koncu in je presenetljivo dobrega okusa.
Citat
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2019. Vse pravice pridržane.