Ingverjev čaj ob prehladu

Glavna sestavina: ingver (Zingiber officinale)
Ingverjev čaj deluje razkužilno, zato ga lahko pijemo ob prehladu.

Potrebujemo:

  • Svežo korenino ingverja,
  • pol litra vode.

 

Priprava: Ingver olupimo in drobno naribamo za dve žlički korenine. Nariban ingver damo v posodo, ga prelijemo s pol litra vode in kuhamo do vretja. Pustimo vreti pet minut, nato ugasnemo in precedimo. 

Uporaba: Čaj pijemo do trikrat na dan (eno skodelico) ob prehladu.

Recept prispevala: Marija Papež Bevc
 

Ingverjev čaj je primeren samo za tiste, ki nimate težav z želodcem. Deluje razkužilno, zato vam bo pomagal pri bolečem grlu in v boju z virusi. Znižuje tudi telesno temperaturo in olajšuje izkašljevanje.
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2019. Vse pravice pridržane.